While this font is often mistaken for Helvetica, it's actually Helvetica Bold

Äntligen kommer ett inlägg kallat "Tio tomma" igen. Vet inte när min senaste inlägg i denna stilen skrevs, men alldeles för länge sedan. Jag gillar att använda upp min prylar men det är inte alltid så lätt, men nu har jag fått ihop tio tomma burkar, tuber eller hur förpackningarna nu ser ut.
Jag har gjort slut på;
  1. Korres Body Butter - Quince - Perfekt när en ny sådan här följde med i min vinst, tycker riktigt bra om den. Skriver kanske en recension när jag testat den med fikondoft.
  2. The Body Shop Body Butter - Shea - Läs mer om den här!
  3. The Body Shop Duo Body Butter - Floral Acai - Läs mer om den här och här!
  4. L'Oréal True Match Powder
  5. Lumene Waterproof Eye Makeup Remover - Läs min allra första recension, någonsin, här!
  6. Vichy Aqualia Thermal Light - En klassiker hemma hos mig. Både mamma och jag har använt den under en lång, lång tid.
  7. bareMinerals Purely Nourishing Moisturizer - Inte ett stort fan av denna.
  8. Lumene Natural Code Matt Makeup - Min standard foundation, läs lite mer om den här!
  9. Estelle & Thild Ecorganic Hand Cream - Denna är toppen! Recension, här!
  10. Lumene Sensetive Touch Daily Moisture Lotion - Läs recentionen här!

You don’t have to tell me I’m yours, but the way I see it, we’re a team

Idag kliade det lite i fingrarna, så det fick bli en testardag idag. Det blir ofta så när man köper eller får något nytt i sminkväg, jag vill bara testa allt på en gång! Jag testade den nya parfymen, body buttret, hårkuren från Aussie och så klart mycket av sminkprylarna. Lite mer ingående på produkterna blir det senare, när jag använt dem ett tag.
Så, såhär såg jag ut idag!
Produkter
Ansiktet:
  • Lumene Beauty Base Matifying and Retexturizing Primer
  • Make Up Store Cover All Mix
  • Lumene Natural Code Matt Makeup - 11 Cream
  • Maybelline Affinitone Pressed Powder - 14 Creamy Beige
  • Make Up Store Blush - Fresh Rose

Ögonen:
  • Urban Decay Primer Potion
  • Make Up Store Microshadow - Sultan
  • Yves Rocher Eyeshadow - 53 Blanc Nacré
  • IsaDora Perfect Contour Kajal - Black
  • d.j.v Beautenizer Volume Lash

Läpparna:
  • Estelle & Thild Lip Balm - Raspberry Beige

I’ve had to cut down on some luxuries like paying for stuff

Hurra, mitt efterlängtade pris från Kicks nageltävling har kommit! Jag nästan sprang iväg till Ica Kvantum för att hämta ut det, så himla glad att jag kom bland de 20 första. Vilket pris sedan! Tänkte visa innehållet, men inte särskilt ingående på varje sak, jag kommer antagligen göra en recension eller visa upp grejerna var för sig senare ändå. Tack så mycket och puss på er som röstade på mig i tävlingen!
Hoppas ni inte tror att detta är något sätt att skryta, jag tror bara att det kan vara roligt för er att få en liten förhandstitt på vad jag kommer visa upp i bloggen i framtiden!
Vinsten innehöll alltså:
  • Korres Fig Body Butter, detta har jag haft i en annan doft. Helt underbart body butter!
  • Seche Vite Base Coat, tummen upp för detta.
  • Aussie 3 Minute Miracle Reconstructor Deep Conditioner, ska bli galet kul att testa.
  • d.j.v Beautenizer Volume Lash
  • Tre stycken Kicks Nail Polish i färgerna Studio 54, Purple Rain och Metro Grey. Dessa har jag redan, klicka på namnen för att se de på naglarna.
  • Make Up Store Cover All Mix
  • I Love... Vanilla & Ice Cream Body Butter
  • Estelle & Thild Ecorganic Hand Cream, min är på sista refrängen så en ny passar perfekt!
  • Estelle & Thild Lip Balm i färgen Raspberry Beige
  • Juicy Couture - Couture Couture (EdP, 50 ml)
  • Och ett presentkort på 300 kr, här ska shoppas!

I'm gonna read a book and give you a dirty look

Mer orangea naglar! Eller mer koralliga, korange kanske. Detta är från H&M och heter Coral, det är otroligt snyggt och vårigt med ett galet snyggt skimmer. Detta kostar bara en tia, vilket gör det ännu bättre! Formulan är lite sisåsär, men för ett sådant pris spelar det ingen roll.

Eisenhower was a sissy

Så här såg jag ut idag. Inget speciellt, men mer smink än vad jag brukar ha nu förtiden. Det brukar bara bli lite maskara för mig det senaste, lite tråkigt men jag har inte riktigt orken.
Jag kommer vara otroligt svensk och säga "Vilket härligt väder vi har!". Våren är välkommen, ja. Nu är det nog med tjöt.
Produkter
Ansiktet:
  • Laura Key Erase and Rewind Concealer
  • Lumene Natural Code Matt Makeup - 11 Cream
  • Maybelline Affinitone Pressed Powder - 14 Creamy Beige
  • Inglot Freedom System Blush (vet inte numret, tyvärr men den är swatchad här!)
Ögon:
  • Yves Rocher Eyeshadow - 53 Blanc Nacré
  • Make Up Store Microshadow - Sultan och Nox
  • Inglot Freedom System Eyeshadow (Vet inte numret här heller, lite dumt men de sitter liksom i paletten och jag vet inte om man kan ta ur dem eller så, men en skimmrig lila ögonskugga från paletten jag köpte i Nederländerna)
  • IsaDora Perfect Contour Kajal - Black
  • MaxFactor 2000 Calorie Dramatic Look Mascara
Läppar:
  • Cliniderm Lip Protection Sun Gloss - Natural Pearl

I was gonna say, and now the gentlemen bump fists. How long you been holding back that one?

Vårvärmen kräver lite färg på naglarn, vad passar bättre än Waikiki Orange från Mavala. En riktigt vitaminkick! Ett lager, men det jag tycker är lite tråkigt är att det fina microskimmret som syns i flaskan, inte syns alls på naglarna. Men annars ett riktigt toppen lack.
Bloggen behöver några riktigt soliga bilder också!

This year, we party together, or not at all

Jag pratade med en tjej från klassen om hår och hur mycket man än försöker, blir håret fett med en gång. Jag fick en snilleblixt och tänkte att jag kunde skriva några rader om det här. Jag har kommit i en dålig cikel att jag tvättar håret för att det blir fett, jag tvättar och tvättar men det hjälper inte.
Det som hjälper är att strunta i att tvätta håret och bara tvätta det varannan dag. Varför funkar det? Det kommer jag till, men jag ville bara att ni skulle veta att jag själv har problem med detta. Så, vad säger ni? Ska vi försöka att göra något åt detta tillsammans?
Jag har bara skrivit små inlägg om produkter det senaste, jag har inte haft tid riktigt, vilket är jättetråkigt. Projektarbetet jag jobbar med ska redovisas nästa vecka och det blir väldigt mycket väldigt fort. Nog om det och till ämnet; hår. Det var ett tag sedan jag skrev något om hår, helt ärligt är jag ingen hår-tjej. Jag gör inte mycket med mitt hår mer än att tvätta det. Jag har lagt av med att föna och plattar det så sällan jag kan, använder en massa värmeskydd i så fall. Det är ungefär så mycket jag bryr mig om mitt hår!
Mitt hår i sommras.
Varför blir håret fett?
I kroppen finns ett ämne som heter talg, vilket är en vaxartad-typ av ämne. När det
gäller håret gör ämnet att håret blir "vattentätt", att det tål vatten alltså. Produceringen
av detta ämne påverkas av många saker, inre och yttre. Hormoner och kost, men också
produkter och tvätt. Tvättar man håret för ofta produceras det mer av detta ämne, då
håret behöver vara mer "vattentätt". (Källa)
Vad kan orsakerna vara till fett hår?
Det som jag har haft erfarenhet av är att övertvätta håret leder till att håret blir fetare. När håret tvättas för ofta tror kroppen att för lite olja produceras, då man tvättar bort de naturliga oljorna i håret. "Nej, vart tog all olja vägen? Nu måste vi göra mer!" är hur produceringen av oljor funkar. Detta gäller ansiktet också, övertvätt kan leda till att man förvärrar en redan oljig hy.
Vad kan jag göra för att förhindra fett hår?
Det lättaste åtgärden man kan göra är att sluta tvätta håret ofta, varannan dag räcker och mer än så är dåligt för håret. Lite skit ränsar håret, men seriöst så är det bara att vänja av håret vid att tvättas så pass ofta. Håret kommer då efter ett tag att inte behövas tvättas på grund av att det är för fett.
Men vem vill gå till skolan eller var som helst egentligen med fett hår, vid avänjningsperioden? Det man kan göra är att skippa att tvätta håret på helgerna, sätta upp håret i en tofs, använd torrschampoo eller något i den stilen. Det kommer att löna sig i slutet, tro mig. I sommras vande jag av mitt hår med att bli tvättat varje dag och det gjorde verkligen under. Håret kändes starkare, friskare och fräschare!

If you want to go lick the Liberty Bell just go lick it yourself

Herre, vad jag gillar gratisprover. Speciellt när de skickar med en chokladbit! Proverna består av Cliniderms nya hudvårdsserie Age Prevent, lite nyfiken är jag. Cliniderm känns som ett riktigt bra märke, av det jag testat har allt funkat superbra. Jag har bara testat solskyddsserien, men den gillar jag skarpt.

Four dollars a box and you're out of thin mints?

Jag gillar fynd, vem gör inte det? Jag hade läst i någon blogg om att body butter från märket I love... fanns på Rusta för galna priser, så jag behövde bara kolla upp detta. När jag kollade runt lite på Rusta hittade jag dem. De hade två olika dofter, Coconut & Cream och Strawberries & Milkshake. Jag gillar inte kokosnöts doft på mig själv, men det doftar underbart på andra, så jag köpte mig en burk med doft jordgubbar. Den luktar verkligen jättegott!
Nu kommer det galna, de kostade 25 spänn/burken! De kostar annars 69 kronor på Kicks. Spring och fynda säger jag bara! Jag får väl testa och se ifall den är något att ha, men priset 25 kronor är ju överklomligt om det inte visar sig vara en mirakelprodukt.
Jag gick in på Kicks också och köpte mig en ny kajalpenna. Jag har bara en liten stump kvar och det var bara något jag "behövde". Som om jag "behöver" något i sminkväg. IsaDora Perfect Contour Kajal i färgen Black denna gång, inte Soft Black som jag brukar köpa. Får testa något annat ibland, tycker jag. Den kostade 79 kr.

The soles are already a little scuffed up and the insides are filled with my blood

Nyttjade en bonuscheck på 100 spänn på The Body Shop häromdagen och det fick bli ett litet fotvårdskit. Detta har jag spanat på ett tag, men jag har inte vetat vad jag skulle köpa för mina 100 kronor. Jag köpte det till slut och det ångrar jag inte.
Kitet innehåller; Peppermint Cooling Foot Lotion och Peppermint Reviving Foot Soak, båda i resestorlekar (60 ml respektive 50 g). Reviving Foot Soak är som ett badsalt, specialiserad för fötterna. Verkar hur härligt som helst, jag tar mig verkligen inte tiden till fotbad. Det borde jag, det finns ju inget mysigare. En nagelklippare och en fotfil hängde också med, vilket är uppskattat och allt fick man i en gullig låda.
Ett toppenkit inför vår och sommar och jag får skriva mer om produkterna när jag testat dem lite mer, men jag gillar verkligen idén med kit. Så himla praktiskt. Nu ska mina fötter bli extra fixade, jag kan inte vänta tills att sätta igång och testa dem!
Party Feet Set - 125 kr.

We might wanna have a backup plan though, just in case she isn't a cartoon


When did I become such a gooey romantic?

Det sista av mina Kickslack, Cha Cha Red. Det är ljusare än de röda lack jag är van vid, vilket gör det lite vårigare. Jag trodde inte jag skulle gilla det, men det är urtjusigt!
Kicks Nail Polish - Cha Cha Red

Choose, you jackass


I'm all out of speeches

Vilket är bäst, mycket färg eller lite färg?
Ni har väl kommit ihåg att rösta på mig i Kickstävlingen? Annars kan ni klicka här!

It's kind of nice you're such a badass - It's pretty badass your so nice

Idag såg jag ut såhär. Målade på Louisiana från NYX, ett stift jag inte använder för ofta och det är egentligen synd för visst är det fint? Fick kommentaren att det är ett fint vardagsstift, men med lite extra. Jäkligt bra beskrivet och det är precis sådana stift jag gillar!

Produkter
Ansiktet:
Lumene Beauty Base Matifying and Retexturizing Primer
Laura Key Erase and Rewind Concealer
Lumene Natural Code Matt Makeup - 11 Cream
Maybelline Affinitone Pressed Powder - 14 Creamy Beige
Make Up Store Blush - Fresh Rose
Ögon:
IsaDora Perfect Contour Kajal - Soft Black
MaxFactor 2000 Calorie Dramatic Look Mascara
Läppar:
NYX Round Lipstick - Louisiana

Get her to open her mouth, take a handfull and throw it at her

Ett litet projekt jag jobbar med. Inte så litet kanske, men är är ett litet smakprov i alla fall! Och jag vet att ögonfransarna låstnar, men det fixade jag innan de "riktiga" bilderna togs. De bilderna får ni se någon annan gång! Det här är bara lite "Behind the scenes".
Hoppas alla ni mår bra!

RSS 2.0