Monday's bongo-day

En liten recension på The Body Shops Camomile Gentle Eye Makeup Remover är väl på sin plats. Eller recension och recension, jag tänkte skriva ett par rader om vad jag tycker om produkten, kalla det vad ni vill.
Första gången jag använde den blev jag överraskad över konsistensen. Den var hade konsistensen som vatten, vilket jag inte var beredd på. Jag använde ytterst lite till att börja med, bättre att behöva hälla på mer när man inte vet hur mycket man behöver.
Jag knuggade bort sminket från ögonen relativt enkelt, men jag behövde ändå jobba lite för att få bort all mascara. Den var väldigt skonsam, som utlovat, men som vanligt är det inte smärtfritt att få det I ögonen. Det tror jag inte någon produkt är, oavsätt hur skonsam eller "gentle" den är. Den var alltså skonsam mot huden kring ögonen.
Jag upptäckte tidigt att den var riktigt dryg, vilket är rusktigt bra för en studentplånbok. Jag fick tipset, av hon som jobbade i butiken, att blöta ned bomullstussen innan och krama ur den innan man häller på removern. Bomullen drar då inte åt sig så mycket utav produkten och att man då sparar en hel del. Jag har testat både med och utan denna metod och märkte inte någon skillnad i resultaten, men jag kände inte att man behövde mer eller mindre produkt. När bomullstussen är blöt är det dock svårt att se hur mycket man verkligen häller på.
Överlag är det en bra remover, men den är just det. Bara bra, lite över medelmåtta.

Where are we going? - War son, we're going to war


And as always not knowing what the hell we were doing

Yes, såhär såg jag ut igår. Lite gel eyeliner, som jag har fått lite lust att prova allt mer. Jag använde mig av en från Wet n Wild som funkar helt okej. Jag använde väldigt lite så det kändes inte nödvändigt med några ögonbilder, får bli mer en annan dag!
Ljuset på bilderna blev inte de bästa, så förlåt för att de är såpass redigerade. Jag antog att det inte gör något, då ni inte behöver se några speciella färger eller så.

You being the cake and richard being the too


If there aren't yetis or leprechauns, what's the point of even getting up in the morning?

Provade en ny pärla på naglarna igår. Fick detta lack av en kompis i julklapp, att byta julklappar cirka en månad efter jul är faktiskt helt okej. Det kommer ifrån Essies kollektion Cocktail Bling och jag var sjukt nära att kosta på mig något av lacken men gjorde aldrig det, så det passade perfekt. Visst är det galet snyggt?
Essie - School of Hard Rocks

Who eats salt and pepper without cumin?

Såg precis bilder på Kicks vårkollektion med nagellack hos Skimmerskuggan och jag tyckte mig se ett par riktigt snygga! Våriga och kanske faktiskt lite väl våriga för endel, det kan ju bli att många kommer ut med liknande färger. Korall och mintgrönt är ju vårfärger på grund av alla vårlack som har just den färgen. Det har därför blivit vårfärger.
Men vet ni vad? Det har jag ingenting emot, de är lika fina för det. Favoriterna är nog Juicy Crush, Midsummer Lily och Minte Gelato, den sistnämnde ser ut att vara det perfekta mintgröna lacket!
Chilly Bellin, Desert Mirage, Frosted Cupcake och Juicy Crush.
Midsummer Lily, Minte Gelato, Riviera Chick och Spice Market.

You want me to hobble her?

Idag gick jag på en kort shoppingtur med min mamma. Jag har inte varit och kollat in rean alls i år faktiskt, men jag behövde en ny eye makeup remover och då kan man lika gärna passa på när det finns en lite chans att man får en bättre deal. Och nu, ett tag efter hysterin, är det mer rea men mindre galningar. Jag bytte även några julklappar och jag kände att jag ville visa lite vad det blev istället.
Jag köpte bara saker från The Body Shop och jag vet att jag snart tjatat hål i era huvuden om TBS men det är en butik jag verkligen tycker om. Det har precis öppnat en butik i Trollhättan, vilket ligger en kvart här ifrån. Den närmaste förut var Uddevalla eller Göteborg.
Jag köpte mig en flaska av deras Camomile Gentle Eye Makeup Remover (110 kr), som kommer bli riktigt rolig att testa. Sedan bytte jag en Body Butter och en Shower Cream i doften Shea, då jag redan hade en uppsättning av dem, mot samma produkter fast med doften Pink Grapefruit. Istället för en duschkräm är det en duschgel. De luktar verkligen sommar, mums! Någon mer än jag som är sommarsugen?

Have the book changed, or have I?

Ni ville se det lila lacket, och jag ger er det lila lacket. Det var faktiskt det jag var mest sugen på också.
Kicks Nailpolish - Purple Rain

When they broke his hands and when they taunted him, he just sang even louder

Jag upptäckte att jag fortsvarande har två oprövade Kicks-lack ståendes på min byrå. Cha Cha Red och Purple Rain, två snygga färger men som har blivit bortglömda av en anledning. Jag har en del lack och jag har roligare nyanser än dessa. Det är inte fula, men inget jag blir alldeles till mig över.
Jag har inte bytt nagellack på ett tag av många anledningar. Till exempel lyckades jag vricka mitt pekfinger, vilket gjorde bildtagandet av mina naglar svårt. Min manikyr består också av massa glitter, vilket jag inte ser fram emot att ta bort. Jag har fortsvarande min svart-glittriga kombo på mina naglar och med överlacket Seche Vite sitter det som berget. Det har inte blivit skavt någonstans, ska man ha lite fördomar så väntade jag inte mig det från två H&M-lack. Jag är Seche Vite-frälst. 
Jag tänkte fråga er (samtidigt som jag hoppas på att någon svarar!) vilket vill ni se först? Klassiskt rött eller metallic lila?

Just once I wish you guys would call me on tuxedo night

Berättade aldrig att jag vann en två produkter ifrån The Body Shop i en av Tina/Beleza s tävlingar under december! Jag vann en fullsize duschgel med deras säsongsdoft Cranberry Joy och ett läppbalsam i samma utförande. Jag gjorde några glädjeskutt, då jag har en miniversion av just denna duschgel och är helt såld på den. Jag har inte provat läppbalsamet tillräckligt mycket för att kunna ge det en rättvis recension, så det får vänta lite.

Paketet kom precis innan jul som en för tidig julklapp, vilket jag blev jätteglad av. Tina hade slått in det och allt. Mysigt! Det har blivit mycket om The Body Shop just nu, men det kan väl ingen ha något emot. Haha!
Visst är det roligt att vinna saker man verkligen vill ha?

Enigma! - Gorilla suit! - Enigma! - Gorilla suit!

Inte konstigt att det inte kommer upp fler sminkningar då jag ser ut såhär i princip varje dag. När jag väljer att göra en sotning eller något mer avancerat gör jag det lite senare på dagen och då är det ingen idé att ta några bilder på't. Men men, ni får nöja er med detta så länge.
Såhär såg jag alltså ut igår. Enkel bas och mascara på det. Igår orkade jag mig på ett läppstift, men även då valde jag något mer nedtonat. Jag får hoppas att inspirationen kommer tillbaka snarast. 
Produkter
Ansiktet:
Laura Key Concealer
Lumene Natural Code Matt Makeup
L'oréal True Match powder
The Body Shop Cheek Colour - Nr 05
Ögonen:
MaxFactor 2000 Calorie Dramatic Look Mascara
Läppar:
IsaDora Perfect Moisture Lipstick - Sheer Amethyst

I will spend the rest of my life trying to make you feel the same way

Mina naglar just nu. Manhunter och Confetti Kisses, båda från H&M. Svart bas och silvrigt glitter. Vilken kombo, så galet snyggt!

You were sitting in a circle with three corpses playing Texas hold 'em

Första inlägget i år! Jag hoppas eran nyårsafton var lika kul som min var och att ni höll er i skinnet. Jag firade med några vänner, men det blev tyvärr inga bilder på sminket. Det hinner inte bli ljust förrän det blir mökt igen..
Jag tänkte visa er något jag fick i julklapp, har ju inte visat er något än. Jag önkade mig The Body Shop Body Butter, Shea-varianten, då jag i höstas frågade runt i butiken vad som skulle passa en vintertorr hud. Hon sa att shea-varianten skulle passa bäst och jag sa till både min morbror med familj och till min bror att jag önskade mig den. Då blev det att jag fick Body Buttret + duschkrämen av båda. Och så mycket använder jag det inte så att jag vill ha dubletter. Av brorsan fick jag att par exfolieringsvantar också, de är jag nyfiken på då jag aldrig provat det förut.
Jag bytte dem, i mellandagarna, mot lite mer sommriga varianter, men de får jag visa någon annan dag.
Jag har helt och hållet förälskat mig i detta kroppssmör och duschkräm. Serien är till för "very dry skin", så den är helt galet återfuktande. Stor tumme upp. Den luktar lite mjölkigt och nötigt, den skulle lätt kunna vara unisex. Den ger en dirskret doft, vilket är bra tycker jag. Jag vill kunna använda parfym utan att andra dofter tar över, men man  luktar tillräckligt mycket så man egentligen inte behöver parfym. Det är skönheten med TBSs body butters.

RSS 2.0