I request the highest of fives

Har varit lite på jakt efter en rosaguldig skugga och Expensive Pink från MAC har lockat lite, har också hittat en från Make Up Store som heter Nox. Jag tror Deborah Milano nyss släppte en liknande färg som kallas Rose Dore. Får hålla lite utskik efter en sådan skugga i framtiden!
Den är såklart mycket snyggare i verkligheten (haha, för det här är inte verkligheten eller? Men jag tror ni fattar vad jag menar!) eftersom den skiftar färg i ljuset. Rosa och guld, galet snyggt! Den här sortens färger är supersnyggt att ha över hela ögonlocket, antingen för sig själv eller tillsammans med bruna skuggor.
Make Up Store Microshadow - Nox

Your love, is like a giant pigeon, crapping on my heart

Mitt senaste tillskott till min förvaring. Ett glas från Coop för 5 spänn, superbra att ha mascaror, eyeliners och kajaler i! Ett riktigt kap, enligt mig. Jag har varit lite galen i att hitta bra förvaringssätt och prylar till mitt smink, det är väldigt lätt att hitta bra lösningar bara man är kreativ!

Smells like there's a little bitch in my gym

Inspirationstorka.. Jag har haft ganska mycket för mig de senaste dagarna, det har varit jättevarmt så jag har inte känt för att sminka mig särskilt mycket och bloggen har stått lite tom. Jag känner verkligen ingen inspiration just nu heller. Den kommer tillbaka snart! Tack till alla ni som kommer in och kikar även fast jag är tråkig.

You violated my rule about e-mailing me internet humor

Jag gillar att The Body Shop gör mini-förpackningar av sina härliga body butter! Man kan bara slänga den i handväskan eller ta med när man reser bort, superenkelt!
Vilken doft är eran favorit? Min är Mango!

PS: Fire is my one weakness

Jag har testat Cliniderm Light & Matifying Sun Face Gel Cream SPF 25 ett tag nu och jag har hittat produkten för mig! Jag har alltid haft svårt att hitta bra solskydd, men speciellt till ansiktet. De är ofta för oljiga och lämnar ansiktet glansigt, problemet att de inte är tillräckligt skyddnade är också ofta ett problem.
Men denna är underbar! Den håller ansiktet matt och skyddar otroligt bra. Jag har otroligt solkänslig hud och skyddet mot solen är ju produktens huvuduppgift, tycker det är konstigt att såpass många liknande produkter inte gör det jobbet. Sedan jag började använda den har jag inte brännt mig i ansiktet igen.
Den absorberas inte jättesnabbt in i huden. Det är det enda negativa med produkten, den känns något tung på huden. Det är ingenting i jämnförelse till många andra solskydd, men den lämnar huden med en lite klibbig känsla.
Jag använder denna istället för primer när jag använder foundation eller puder, den döljer inte porerna på samma sätt som en bra primer gör, men att hålla glanset i schack gör den verkligen. Den håller inte anisktet matt hela dagen, men det hade jag inte förväntat mig heller, det är varmt ute och man blir varm. Det är inte rätt väder för oss med kombinationshy och det får man bara tackla på bästa sätt och denna hjälper verkligen med det. Den är verkligen en sommarfavorit för mig!
Positivt
  • Skyddar otroligt bra mot solen!
  • Hindrar t-zonen att bli glansig snabbt
  • Kan användas som primer under sminket
  • Täpper inte till porer eller irriterar huden
Negativt
  • Lämnar en klibbig yta

I'm credited with inventing the word "Furgling". It means fumbling for keys

Jag har inte visat så många sminkningar med min Inglot-palett, det har bara inte blivit så men jag sträcker mig efter den väldigt ofta. Jag har inte haft lust att sminka mig, eller rättare sagt gjort sminkningar som är värda att visas här. Det skulle inte varit så roligt att titta på dag efter dag, haha! Mascara och puder... Men nu kände jag bara för att improvisera lite och detta blev slutprodukten. (Och bara så ni vet, jag har tvättat mitt hår med schampoo på bilderna)
En brun/guld/bronzig sminkning och jag har enbart använt min Inglot-palett (samtliga färger utom den blå/lila, här är ett inlägg jag gjort om den paletten!)
Produkter
Ansiktet:
L'Oréal Studio Secrets Smoothing Resurfacing Primer
Lumene Natural Code Matt Makeup
L'oréal True Match powder
Make Up Store Blush - Fresh Rose
Ögonen:
Urban Decay Primer Potion
Inglot- palett (Freedom System)
IsaDora Perfect Contour Kajal - Black
Maybelline Line Definer Liquid Eyeliner - Black
L'Oréal Voluminous Carbon Black Mascara
Läppar:
Ingenting

It's Isaac Newton, and he's pissed

Jag kände att jag måste reda ut detta med no poo-metoden jag har testat mig på. Jag har använt enbart silikonfritt balsam ett tag nu och mitt hår reagerar inte bra på det. Det jag känner är det svåra med det här är hur jag ska förklara det för er. Jag vill inte vara skyldig till att eran inspiration försvinner eller att ni får kalla fötter när det gäller no poo. Vare sig ni är fortsvarande är på ert sista balsam eller om ni har börjat att tvätta håret utan, så vill jag inte att ni ska sluta och tänka "Det fungerar nog inte för mig heller då!"
Jag har hört otroligt mycket bra om denna metod och jag antog att det skulle funka för mig också. Det beror på vilken kvalitet och vad för hår man har och mitt reagerade helt enkelt inte på denna metod. Allt är relativt och man vet aldrig hur sitt hår, eller vad som helst, kommer reagera förrän man har testat. Det är bara när man har testat som man kan säga "Det funkar inte, jag lägger av".
Jag har ändå lärt mig ganska mycket i och med detta "expriment" eller vad man nu vill kalla det. Jag har förstått hur bra ens hår mår av silikonfria hårprodukter. Innan jag slutade med schampoot var mitt hår i väldigt bra skick. Mitt hår har nog aldrig känts så friskt och starkt. Jag fick också mersmak och har nu slutat med allt som kallas styling, plattång, hårfön, sprayer och allt det. När man börjar i en sak blir det ofta att man får inspiration till att göra mer.
Det jag vill ha sagt med detta är att om någon tänker "Om det inte funkar för henne kommer det inte funkar för mig heller, jag ger upp" vill jag bara ge den personen en käftsmäll och säga "prova ändå". Vi har inte samma hår!
Mycket text men jag kände att jag behövde skriva av mig lite. Jag kommer uppdatera mer framöver nu, jag har varit lite inspirationslös ett tag. Hoppas att ni har det bra och ta hand om er!

Apple Orchard Banana Cat Dance 8 6 6 3

Blev taggad av coola Viola/Killer Colours att svara på några frågor, Pest eller Kolera? Skitkul tag, men svår!

1. Går du hellre ut (på party etc.) med stökigt hår och snygg makeup eller fint hår och utan smink?

Svårt.. Jag gillar ju att fixa sminket och sen bara slänga upp håret i en hästsvans. Men jag kör nog på stökigt hår och snygg makeup!

2. Rakar du hellre av dina ögonbryn eller tappar dina ögonfransar?

Tappare ögonfransarna, tror jag. Har aldrig gjort särskilt mycket med mina ögonbryn därför skulle jag vara helt lost när det gäller att fylla ut dem, och sen finns det ju lösögonfransar!

3. Skulle du hellre vara tvungen att handla allt ditt smink på H&M eller från nätet för resten av ditt liv?

Nätet! På nätet kan man få tag på så många olika och annorlunda märken, som inte går att få tag på i Sverige annars! Mycket roligare, och jag tror jag kan leva utan H&M's smink, har bara testat deras läppglans och nagellack dock.

4. Skulle du bära mörk lipliner med ljust läppstift i en månad eller en härlig 80tals-perm?

80tals-perm, all the way! Lite annorlunda och roligt. Läppsituationen är bara hemsk, något jag aldrig kommer vilja sporta!

5. Om du måste välja att måla dina naglar med bara neutrala färger eller färglada färger resten av livet vilket väljer du?

Färg, absolut!

6. Skulle du hellre ha “MC Hammer”-byxor eller silvriga lamé-hotpants på dig offentligt?

MC Hammer-byxor är väl ändå rätt coola? Om inte är de väl ganska bekväma. Lamé-hotpants känns inte så lockande.. Jag kör på MC Hammer, it's hammer-time!

7. Har du hellre ha en Oompa-Loompa-apelsin-fake solbränna eller en bondbränna(som man får om man solar i t-shirt och shorts)?

Jag kör på bonnebränna, det brukar jag få endå så. Brännan blir oftas bara så men kör man på Oompa-Loompa stuket får man skylla sig själv. Det känns i alla fall för mig lite mer förlåtande att ha bonnebränna, då syns det att man varit ute i solen också!

8. Väljer du hellre en ful klippning eller en ful hårfärg?

Ful klippning. Ful färg kan vara så galet fult medan en ful frisyr (som jag har haft många av) kan man få att funka med hjälp av hårspännen, snoddar och grejer!

9. Varje fredag i ett år måste du antingen sminka dig pin up-inspirerat eller goth-inspirerat – vad väljer du?10. Skulle du hellre bli av med alla dina skor eller all din makeup?

Måste nog säga pin up-inspirerat. Jag älskar utvingad eyeliner och röda läppar! Mörka läppar mot ljus hy är också otroligt fint, sådär inspirerat av goth, men jag tror jag skulle känna mig mest bekvän i pin up-inspirerada sminkningar.

10. Skulle du hellre bli av med alla dina skor eller all din makeup?

Jag vill ju inte gå barfota, kan man får köpa nya efteråt? Om man får det så kör jag på att behålla sminket!

Jag taggar: Beautytools, Frida Pygmeisk och Skimmerskuggan, men har ni lust att göra den så kör på! Skicka gärna länkar hit i så fall, kul läsning för mig!


We've all got both light and dark inside us. What matters is the part we choose to act on. That's who we really are

Idag är en väldigt tung dag. Jag länner inte för att blogga om något ytligt som ett läppstift eller ögonskugga när något så tragiskt hänt i vårt grannland. Jag hoppas ni alla skänker en tanke till alla offer, men i huvudsak till deras anhöriga. Det är svårt att förstå hur tragiskt det är.
Jag mår illa när jag tänker på hur vissa människor tänker och hur de agerar. Ungdomarna på lägret i Utöya hade drömmar och de hade hopp om att en dag förändra världen, varför vill någon ta det ifrån dem?
Jag tror det blir att jag uppdaterar som vanligt på måndag igen, men jag får se hur jag gör i morgon.

Think of me like Yoda but instead of being little and green I wear suits and I'm awesome. I'm your bro - I'm Broda!

Idag ska jag iväg och tälta med några kompisar! Kommer bli legendary, men så mycket smink blir det ju inte då. Jag inte har känt för att sminka mig särskilt mycket det senaste och då blir det bloggen som får den smällen men jag tror jag allt kommer ta igen det snart.
Tänkte visa min fina tröja som jag har på mig, istället för dagen smink blir det dagens tröja! Jag köpte den för nått år sedan, visst är den underbar? Ni får en liten titt på mina tv-serier och handuken jag har på huvudet får också synas (I take photos like a pro)
Ni kan köpa tröjan på Phoenix T-shirt Co. De har en affär i Göteborg eller så kan ni beställa från deras hemsida som jag gjorde!

I don't go looking for trouble. Trouble usually finds me

Gissa vad jag ska göra idag!

All good plans starts with "I'll go down the fireescape"

Köpte en pensel på en hobbybutik för 7 kr, har varit grymt sugen på det ett tag. Istället för att köpa speciella lack med tunn pensel tänkte jag testa detta några gånger. Mycket billigare!
Jag kladdade ihop en sisådär fin nailart, men det var ju första gången jag testade så, får testa några gånger som sagt.
Jag har använt Depend nr 199 som bas, rosorna gjorde jag med Sinful Colors - Bleeding Heart och Depend nr 06. Bladen är målade med H&M's minilack i Green. (Efter bilderna är tagna slängde jag bara på H&M's - Clear)

That is so not the opposite of taking somebody's underwear

Min söndag!

Mrs. mom, your Bing

Minishopping! Köpte ett ansiktsvatten. Jag har aldrig fattat grejen med ansiktsvatten men min ansiktsrengöring gillar jag inte riktigt men jag vill ändå använda upp den, det känns inte riktigt som jag blir ren av den. Men om jag då använder ett ansiktsvatten så kanske det känns så, tänkte jag. Jag har använt den i några dagar nu och jag gillar den, inget speciellt direkt men ändå, den funkar!
Även fast jag inte har torr hy valde jag att köpa den för just det. Jag tror det fanns två, en för normal/fet och en för normal/torr. Den för fet hy innehöll alkohol, ingen alkohol på min hy!
Apoliva Anisktsvatten Normal/Torr Hy Parfymerad (ca 43 kr på Apoteket)

My suits are wearing me

Såhär ser jag ut idag! Liten färgklick, inte en vanlig naturlig sminkning men inte dramatisk heller. Jag har sminkat mig såhär de senaste gångerna jag har sminkat mig och jag gillar det. Det tar ingen tid alls men det blir ju så fint!
Produkter
Ansiktet:
Light & Matifying Sun Face Gel Cream SPF 25
Oliva Eco Concealer Natural
Lumene Natural Code Matt Makeup
L'oréal True Match powder
Lumene Natural Blush - Charming Blush
Ögonen:
Make Up Store Microshadow - City Jungle
Urban Decay - Virgin
L'Oréal Voluminous Carbon Black Mascara
Läppar:
Läppbalsam

I don't make them a lot because I don't think it's fair to the other cookies

Status 110713
Doft: Solskydd…

Läppar: Cliniderm Lip Protection Sun Gloss Natural Pearl SPF 25

Låt: Caesars – Strawberry Weed

Humör: Glad efter en lång promenad och förbereder en god smoothie, kan stämningen var sommrigare?


I finally mastered my running hook-shot

Jag tänkte skriva några rader om Cliniderm Lip Protection Sun Gloss Natural Pearl. Denna produkt är en hybrid, läppglans och solskydd. Vill du läsa lite mer om Cliniderms Sun Skin Care, klicka HÄR för att läsa mitt tidigare inlägg eller HÄR för deras hemsida.
Mina erfarenheter när det kommer till solskydd till läpparna är inte jättestora, jag har använt mig av Nivea Lip Care Sun SPF 25 innan och jag gillar den verkligen inte. Den lämnar en vit hinna som framhäver varje litet fel eller spricka på läpparna. Den är svår använd och därför har jag dragit mig ifrån att använt den.
Cliniderms produkt är väldigt skön på läpparna, inte för kladdig eller plastig. Den ger ett otroligt fin skimmer som drar mot guld och glansen är otroligt fin. Jag använder mer än gärna detta och sen jag började använda den har jag inte bränt mina läppar alls. Denna produkt är en fullträff och jag har använt det praktiskt taget varje dag sedan jag fick det. Stor tumme upp för denna!
Positivt:
  • Fin glans och skimmer, vilket gör att man kan använda det inte bara för solskyddet
  • Härlig formula
  • Solskyddet är toppen!
Negativt:
  • På foton ger det en vit färg, hej hej Lulu från Äntligen Hemma-vibbar! (det gör i och för sig de flesta solskyddsprodukter, läs mer om det HÄR)

You can't call shotgun for eternity

Jag har som sagt vunnit ett paket med solskydd från Cliniderm och det vann jag på den fin fina bloggen Skimmerskuggan som drivs av en tjej som heter Kerstin. Har ni inte kollat in denna blogg, gör det!
Men tillbaka till vinsten. Eftersom jag vunnit ett paket med fyra olika produkter tänkte jag dela upp inlägget i flera delar. När jag skriver om varje produkt vill jag också skriva lite vad jag tycker om produkten och det bli något svårt att testa alla på en gång. Låter det logiskt? Haha! Men jag vill alltså testa och lägga upp information om produkten i fråga allt eftersom.
Detta inlägg kommer vara en lite överblick över de produkter jag vunnit!
Jag har alltså vunnit följande produkter:
Active Defence Sun Face Cream SPF 15
• Antioxidanter skyddar mot fria radikaler
• Motverkar ålderstecken orsakade av solen
• Lätt och skön formula som inte täpper till porerna
• Ger en utslätande effekt
Light & Matifying Sun Face Gel Cream SPF 25
• Skyddar effektivt mot solens skadliga strålar 
• Motverkar solens åldrande och uttorkande effekt på huden
• Ultralätt formula som inte kladdar och inte täpper till porerna
• Lämnar huden silkeslen och matt
Ultra Light Sun Milk SPF 20
• Extra lätt, intensivt återfuktande och snabbabsorberande
• Motverkar solens åldrande och uttorkande effekt på huden
• För len hud med förnyad elasticitet
Lip Protection Sun Gloss Natural Pearl SPF 25
• Skyddar läpparna i solen
• Återfuktar och mjukgör läpparna
• Ger ett fint skimmer
(All information om produkterna är hämtade från Cliniderms hemsida och om ni vill veta mer om de här eller Cliniderms andra produkter är det bara att kolla runt där)

Is that ice cream cone big enough? - It's delicious enough

Såhär ser jag ut idag! Både ögonfransarna och eyelinern behöver egentligen bytas ut. Eyelinern är inte särskilt intensiv i färgen och mascaran gör att fransarna ser rufsiga och klumpiga ut. Men det är ingenting jag orkar bry mig om just nu! Idag blir en riktigt slapp dag, kommer inte göra någonting, skönt!
Produkter
Maybelline Line Definer Liquid Eyeliner - Black
Inglot-palett - Svart med guldskimmer
L'Oréal Voluminous Carbon Black Mascara

Your lips, my ass, they should meet

Så här ser läppstiftet från Sephora, som jag skrev om HÄR, ut på läpparna. Superfint!

And may I add, Mwah Ha Ha

Igår började de klia lite i fingrarna på mig, det var så längesedan jag satte mig vid mitt sminkbord och bara börja kladda utan att veta var det skulle sluta. Igår resulterade det i en lila och chockrosa sminkning!
Föresten har jag börjat använda en annan kamera så det kommer ta ett tag för mig att vänja mig vid den, men bilderna kommer bli bättre allt eftersom (på ansiktsbilderna har jag använt blixt och därför ser jag konstigt vit ut, haha!)
Produkter
Ansiktet:
Lumene Natural Code Matt Makeup
L'oréal True Match powder
Make Up Store Blush - Fresh Rose
Ögonen:
Urban Decay Primer Potion
Skuggor från 88-paletten
Yves Rocher Eyeshadow - 53 Blanc Nacré
IsaDora Perfect Contour Kajal - Soft Black
L'Oréal Voluminous Carbon Black Mascara
Läppar:
Ingenting

Do you know how many people it takes to change fiftythousand lightbulbs?

Ett litet sommartips! Om man vet att man kommer ta mycket kort, skippa SPF:en! Såklart ska man ha solskydd på sig under dagen, det är väldigt viktigt enligt mig, men på kvällen, om man har grillkväll eller om man kommer umgås med sina kompisarna och man vet att man kommer ta bilder och foton är det smart att skippa det.
Varför? Ni såg bliderna på mig häromdagen då jag hade mitt nya läppglans med SPF 25, mina läppar ser konstigt vita ut vilket och det är effekten som blir när man har solskydd på sig och tar bilder. Då om man har det i hela ansiktet kommer det få en helt annan färg. Alltså är det ett litet tips är att kolla om din foundation innehåller någon SPF!

No bunny at all, always no bunny at all

Testade ett nytt nagellack igår, jag gillar det. Jag brukar inte tycka om dessa färger på mig men detta har jag tittat på många gånger och det är superfint på naglarna!
Mavala - Waikiki Orange

Lately I get the feeling that I'm not so much being pulled down as I am being pushed

Så här har jag tyckt om att sminka mig det senaste, lite utsuddad kajal med brun skugga på. Mascara på överfransarna och måla de undre fransarna med lite kajal. Jag har minimal bas, lite concealer, lite foundation och rouge och på läpparna har jag Cliniderm Sungloss SPF 25. Det får ni se lite närmare på senare! Hoppas ni har en bra sommar hittills!

Go hoe or go home

En ny duschkräm från Vera by CCS har flyttat in i min dusch! Kommer skriva mer om den när jag provat den ett tag, men den innehåller aloe vera så jag får en bra vibb från denna produkt!
Jag är föresten tillbaka i Vänersborg nu!
Vera by CCS Body Shower & Shave

We need to get these bitches drunk

Nu under sommaren brukar jag inte lägga speciellt mycket tid på smink, jag slänger på lite ibland men går ofta helt utan. Och jag tror att många känner det samma, och varför ta på sig massa smink när man hellre är utan?
Jag lägger mer tid på att pyssla och fixa saker. Jag tar mig tid för andra saker eftersom jag inte har någon lust med smink.
Att klippa av ett par byxor, att fixa i ordning kläder jag aldrig använder eller till och med slå några extra hål i mina skärp!

What? Like there's a rule or something?

Hittade lite bra förvarlingslådor, tror att de är till för att förvara mat men stoppar det mig ifrån att köpa de för att ha smink i dem? Nejdå!
Jag har länge letat efter ett sätt att förvara t.ex mina läppstift på ett bättre sätt, glömmer ju av att använda de som ligger längst ned i necessären jag nu har de i. Jag förvarar allt mitt smink i en necessär vilket är så orpraktiskt att det inte är klokt! Men jag ska försöka förvara lite i dessa lådor, ni kan få se resultatet när jag botaniserat lite och så när jag kommit hem igen.
Så, letar du efter sätt att förvara ditt smink eller nagellack, kom ihåg att tänka utanför den så kallade boxen och använd matlådor, pennhållare, kryddställ eller vad som helst, var kreativ!

It's not a nightlight! It's a glow in the dark batman... it's retro

ACO Sense & Care Sunkissed Glow Body Lotion är en produkt som ska fungera som en vanlig body lotion men den ger också en svag färg och skimmer. Denna har jag fått av en kompis som tyckte att den inte gav tillräckligt med färg och eftersom jag inte testat brun-utan-sol produkter eller så innan tänkte jag att det kanske är en bra produkt att börja med.
Jag har provat den från men jag funderar på att hård testa den lite och se hur resultatet blir. Tänkte ta lite för- och efterbilder också kanske. Jag är lite nyfiken och se om den faktiskt ändrar färgen eller om den bara ger ett svagt skimmer, för jag har inte sätt en så stor skillnad de få gångerna jag använt den. Resultatet syns efter daglig användning.
En sak jag har lärt mig är att även fast denna är en väldigt lätt BUS-produkt så är det ingen anledning till att inte tvätta händerna väldigt noga efter applicering, haha!
Den ser ut som en vanlig body lotion men när man smörjt in den så lämnar den en skimmrig yta. Det syns efter första applicering och det tycker jag är väldigt fint, inte alls för glittrigt eller så. Väldigt sommrigt och det i sig gör att sin bränna syns mer!

RSS 2.0