Isn’t that just kick-you-in-the-crotch, spit-on-your-neck fantastic?

Har man tråkigt, så har man. Mitt söndagsnöje! Eftersom jag gjorde det för jag hade tråkigt, orkade jag inte med att göra en hel sminkning, så jag struntade i ansiktssminket. Körde på det jag redan hade, lite concealer och puder. Jag använde en video som inspiration, vilket inte är så vanligt att jag gör. Nästan hela Naked Paletten blev använd också.
Min inspiration:
Produkter
Ansiktet:
 • Laura Key Erase and Rewind Concealer
 • Maybelline Affinitone Pressed Powder - 14 Creamy Beige
Ögonen:
 • Urban Decay Primer Potion
 • Urban Decay Naked Palette - Buck, Toasted, Hustle, Darkhorse, Creep, Smog, Sidecar och Virgin
 • IsaDora Perfect Contour Kajal - Black
 • Sephora Collection Atomic Volume Mascara - Ultra Black
Läppar:
 • Läppbalsam från Sephora

How perfectly vulgar

Jag har kikat efter ett bra mina-naglar-fast-bättre-lack ett tag nu och jag fastnade för Essie - Mademoiselle. Essie har ett riktigt stort sortiment med denna typen av färger och jag ville ha ett fint lack att ha på min studentbal. Det blev att jag valde ett Essielack för att märket är riktigt bra!
Det koralliga lacket jag hade på mig ett par dagar sedan färgade av sig som in i bänken, så jag när jag lackade med detta blev inte resultatet särskilt bra. Jag fick ta bort det är man kan fortsvarande se att fingertopparna är något orangea, men det får väl nötas bort med tiden.
Jag hade då fyra lager, men på dessa bilder har jag tre lager. Det kan låte mycket, men det betyder ju också att man kan välja täckningsgraden själv, vill man bara ha lite mjölkig glans eller opakt rosa så finns möjligheterna.
(Varmt ljus)
(Kallt ljus)

Imagine a protective porn bubble, if you will


I just can't do 2011 anymore. Are you with me?

När min vanliga kamera hittar hit igen (mamma har den över helgen) så kommer ni få se massvis med nya gosaker! Göteborgsshopping när den är som bäst.

I'm a doctor who's afraid of sick people! You wanna take a picture with me?

Första lacket från Nederländerna, från butiken Hema. Inte den bästa kvaliten då det klumpade sig en del, vilket man kan se på pekfingret och långfingret. Men snygg färg var det och roligt att testa nya saker.

A kid needs a pet cobra

Varför så dålig uppdatering? Min skola håller på med ett utbyte med Nederländerna och det var också därför jag var där i höstas. Nu är de här och jag är värdfamilj till två tjejer. Detta gör att jag har ganska fullt schema denna veckan och kommer inte kunna uppdatera fullt så mycket som jag vill.
Titta vad de hade med sig till mig! Fyra nagellack, hur snälla kan man vara? Jag fick också otroligt mycket godis, Holländskt godis är nog det bästa som finns. Eftersom jag har haft fullt upp, fick jag ta bilderna när solen var frånvarande. Kommer visa upp lacken allt efter som, som vanligt. Vilket vill ni se först?

This is not good for my rage

Den här bloggposten vaccinerar 95 barn

Just nu söker UNICEF en hälsospecialist till konfliktområden i Afghanistan. I tjänsten ingår bland annat att massvaccinera miljontals barn mot stelkramp, polio och mässling.

Jag skulle gärna ta mig an uppdraget, men eftersom jag inte kommer loss så publicerar jag den här bloggposten istället. Då vaccinerar jag nämligen 95 barn runtom i världen mot stelkramp tillsammans med Apotek Hjärtat. Det är också bra.

Jag är med UNICEF i kampen för varenda unge. Vill du också vara med och förändra barns liv? Bli Världsförälder här: unicef.se/bli-varldsforalder. För 100 kronor i månaden är du med och ser  till att barn över hela världen får vaccin, medicin, rent vatten och utbildning.

Har du en blogg och vill vaccinera ytterligare 95 barn? För varje bloggare som publicerar den här bloggposten mellan 16 april och 13 maj så skänker Apotek Hjärtat 95 stelkrampsvaccin. Läs mer och hämta bloggmaterial på unicef.se/sprid-budskapet/bloggkampanj

Foto: © UNICEF/Asselin


When you have chemistry you only need one other thing. Timing.

Igår fick jag lite info från Kicks, om deras nya nagellack som kommer ingå i sommarkollektion och om några nyheter Kicks kommer att släppa samtidigt. Till exempel kommer de släppa egna läppglans och ett gäng med brun-utan-solprodukter.
En av deras nyaste satsning är alltså läppglans. De kallar dem för High Shine Lip Gloss och de ska ha en långvarig och vårdande formula. Eftersom Kicks säljer oerhörda mängder av olika märken, när det kommer till läppglans, så vet de vilken formula, pigment, doft osv. som är den bästa. De kommer att släppas i fem olika färger och de kommer kosta 79 kr/15 ml. Dessa är jag riktigt sugen på att testa!
Den andra nyheten är brun-utan-solprodukterna, som jag redan har sett att de tagit in i butik. Den första produkten är Self-Tanning Wipes, vilket är en servett för ansikte och kropp som ska ge en naturlig fejkbränna. (19 kr/st)
Sedan släpper de en Self-Tanning Lotion, till ansikte och kropp som ska vara återfuktande. Den innehåller avocadoolja och E-vitamin för att göra den ännu mer återfuktande. (89 kr/150 ml)
Nästa produkt är en skimmrande återfuktare för kroppen, Shimmering Lotion. Den ger, som Kicks kallar det, "sofistikerad glans och lyster". Även denna innehåller avocadoolja och E-vitamin, bara att denna istället för att ge brun-utan-soleffekten, ger en skimmrande effekt med hjälp av ljusreflekterande guld- och silverpigment. (69 kr/150 ml)
Alla ska ha en fräsch doft som täcker DHA-doften, vilket är ett stort problem med denna typer av produkter. DHA är det ämne som gör att man blir brun utan sol. Det är ett naturligt sockerämne som reagerar med kroppen, men enbart med de döda hudcellerna. Liten faktaruta, tack vare Wikipedia! Eftersom produkten Shimmering Lotion inte har den egenskapen, ska den istället ha en doft av cocos och vanilj.
Kicks kommer lite senare utvidga sitt utbud bland dessa produkter med en Self-Tanning Mist och Golden Oil.
Som ni kanske ha märkt är jag själv är ingen stor solare och jag är heller inte så frekvent användare av brun-utan-sol. Ska man ta steget och prova kanske? Jag har hört så mycket om liknande produkter, både bra och dåliga saker. Får se hur jag gör, kanske, kanske inte.
Kicks Nail Polish, riktigt bra nagellack. Jag har själv några stycken och jag blev imponerad av vårkollektionen. Nagellacken som släpps nu till sommaren ser helt underbara ut, men inget som får mig att jubla kanske. De släpper 8 lack och några av lacken från kollektionen är (fr. v) Sorbet Splash, Life Aquatic, Curacao Punch och Gröna Lund. Lite roligt att det gröna lacket heter "Gröna Lund". (39 kr/st)

Every three years we sit down and Tril it up, agreed?

Tänkte visa upp några favoriter som jag sträckt mig efter lite oftare det senaste. Jag tänkte väl att tre är ett bra antal, och det är det jag har kört på innan så det passar väl bra. Ny kategori, kanske?
Den första grejen är parfymen Elie Saab - Le Parfume. Denna parfym luktar riktigt blommigt, men en riktigt behaglig sådan. Jag skrev om den lite mer här och det senaste har jag känt för att dofta vår och det gör verkligen denna. Detta är bara ett prov, men ett relativt stor sådant. Ska man satsa på en 30 eller 50 ml?
Sedan har jag gjort en återupptäckt. Den trilskandes maskaran från Shephoras egna märke, Sephora Collektion Atomic Volume - Ultra Black. Den har äntligen torkat till och blivit i den ultimata formulan. Den är nu en riktigt bra maskara och har man problemet att maskaran är för blöt är det bara att vänta ett tag, så fixar den sig själv. Jag har skrivit lite om den här, men det var när den inte var bra än. Haha!
MAC Eyeshadow - Seedy Pearl. Behöver jag säga mer? En ljust rosa nyans med lila skimmer, eller som vissa kallar det, lila "flash" som ser olika ut i olika ljus. Skuggan brukar jag bara dra på över hela ögonlocket, lite roligare än bara maskara. Jag använder den också i mer dramatiska sminkningar. En toppen skugga, helt enkelt. Använd här och swatches finns här!

And that, my friend, is what they call closure

En favorit i repris, denna snyggingen fick jag av en kompis i höstas när jag fyllde år. Riktigt härlig färg, kanske inte den vårigaste, men den kommer faktiskt från en höst kollektion. Jag körde på det ändå, sådan är jag!
Mavala - Vertigo Red

If the patient is deceased - and you're sure - you can feel free to tell him or her anything


I don't think I can do normal anymore

It's friday, I'm in love! Fast minus att det är fredag, men att jag är kär är helt korrekt. I parfymen Couture, Couture från Juicy Couture. Det är också sant att tisdagen och onsdagen är gråa, vart tog våren vägen?
Helt seriöst, jag är en person som är riktigt kräsen när det gäller parfym, jag vet inte om jag är lite känslig mot starka dofter eller om det är så att jag inte tycker om att känna samma doft hela dagarna. Kanske båda. Det senaste har jag blivit förtjust i parfym på ett sätt jag inte varit förut. Förut använde jag aldrig parfym och orsaken var att jag tyckte det var lite onödigt, då parfymer är ruskigt dyra, men det var också för att jag inte hittat någon parfym jag tyckt om. Jag testade Diesels parfym Loverdose, som lanserades i höstas, och jag förstod helt plötsligt grejen med parfym.
Jag har luktat lite på Juicy Coutures parfymer, då det funnits eller finns en hype runt dem. Jag har aldrig riktigt fastnat för någon av dofterna, då jag tyckt att de luktar lite för mycket alkohol. Juciy Couture - Couture, Couture (EdP) testade jag på handlederna och det är konstigt hur annorlunda en doft kan ge uttryck i flaskan respektive på huden. Den funkade helt enkelt med mina egna doftnoter.
Denna parfym är fylld med dofter från mandarin, apelsinblomma och rosa vindruva (doften från vindruvan är skapad speciellt för denna doft). Vinrött plommon, kaprifol och sadelträ.
Parfymen är en härlig, rund doft som inte doftar särskilt stark, men det håller sig diskret hela dagen och dunstar inte förrän sent på eftermiddagen. Det är en behaglig doft som jag använder under dagtid men den skulle lika gärna funka på kvällstid, vilket jag har gjort också. Och flaskan sen. Exklusivitet på hög nivå, den är så fin så jag tror jag smäller av. Priset drar ned mitt betyg, dock.
På Kicks är priserna;
535 kr/30 ml
695 kr/50 ml

What about brunch? Is brunch cool?

Status 8 April, 2012
Läppar: Make Up Store Lipstick - Exit och Rimmel Moisture Renew Lipstick - Rose Passion
Doft: Juicy Couture - Couture, Couture
Låt: Billie the Vision & the Dancers - Queen of the Dancefloor
Humör: Tipp-topp, ska på min andra påskmiddag, kommer rulla hem!

Why is it called “Puzzles”? - That’s the puzzle

Idag, påskafton, såg jag ut såhär. Lite roligare än vanligt i alla fall, hade glömt hur mycket jag tycker om denna typ av sminkning. Det får det bli mer av! Och det är heller inte ofta jag har maskara på mina undre fransar.
Så kan det gå och glad påsk på er föresten, goingar!
Och en bild på hur mitt hår, såg ut. Det är så här jag brukar ha det, men det brukar aldrig fastna särskilt bra på bild, av någon anledning.
Produkter
Ansiktet:
 • Lumene Beauty Base Matifying and Retexturizing Primer
 • Make Up Store Cover All Mix
 • L'Oréal True Match Foundation
 • Lumene Natural Code Matt Makeup - 11 Cream
 • Maybelline Affinitone Pressed Powder - 14 Creamy Beige
 • Yves Rocher Eyeshadow - 53 Blanc Nacré
 • Make Up Store Blush - Fresh Rose
Ögonen:
 • Urban Decay Primer Potion
 • Urban Decay Naked Palette - Virgin, Sin och Naked
 • Sephora Colletion Liquid Eyeliner
 • IsaDora Perfect Contour Kajal - Black
 • d.j.v Beautenizer Volume Lash
Läppar:
 • IsaDora Perfect Moisture Lipstick - Sheer Amethyst
 • IsaDora Perfect Moisture Lipstick - Pink Heather

Just go splitsies on a kid with your best bro

Det verkar som många nya läsare har hittat hit, trevligt! Ni är välkomna och jag hoppas att ni kommer stanna!
Tänkte visa hur jag såg ut igår. En kopprig sotning, använde än skugga från Inglot och därför vet jag inte namnet på den, det är en negativ sak med Inglots Freedom System. Man plockar ihop en egen palett, men sedan kan man inte få ur dem och se vilket numer de har. Det får väl gå ändå, hoppas ni hade en lika bra skärtorsdag som jag!
Produkter
Ansiktet:
 • Lumene Beauty Base Matifying and Retexturizing Primer
 • Make Up Store Cover All Mix
 • L'Oréal True Match Foundation
 • Lumene Natural Code Matt Makeup - 11 Cream
 • Maybelline Affinitone Pressed Powder - 14 Creamy Beige
 • Yves Rocher Eyeshadow - 53 Blanc Nacré
 • Make Up Store Blush - Fresh Rose
Ögonen:
 • Urban Decay Primer Potion
 • Inglot Freedom System, en kopprig- och en svart skugga packad med guldglitter
 • Urban Decay Naked Palette - Virgin
 • IsaDora Perfect Contour Kajal - Black
 • d.j.v Beautenizer Volume Lash
Läppar:
 • Läppbalsam från Dermalogica

I am Bea, I drink tea, won’t you dance around with me?

Tag, you're it! Blev precis taggad av grymma Viola, som bloggar på Killer Colours, att svara på 11 frågor!
Denna utmaningen har lite mer regler, än att bara svara på frågor. Här är dem;

Tag rules:

 • Alla taggade måste svara på 11 frågor som är givna av "taggaren" och lägga upp på sin blogg.
 • Sedan, välj 11 nya bloggare och länka dem i inlägget.
 • Skapa 11 nya frågor för personerna du taggade.
 • Gå till deras blogg och berätta för dem att de har blivit taggade!
 • Tagga inte tillbaka personen som taggat dig.
Jag svarar alltså på Killer Colours frågor!
1.Varför startade du din skönhetsblogg?

Korta svaret; smink är så himlans kul. Det lite längre (men ändå kort); jag kom på mig själv att testa produkter, att vilja ta kort på mina sminkningar och det naturliga var att starta en blogg om det. Jag fångdes av YouTubes så kallade "beauty gurus" och kollade otroliga mängder av sådana videos, det gick sedan över till bloggar. Jag ville se om det fanns några sådana svenska tjejer, och visst fanns det det. Kan de, kan jag, tänkte jag.

2. Om du skulle ha chansen att få sminkprodukten som du drömt om, vad skulle det då vara?

En produkt som antingen trollar bort porer och som faktiskt håller hela dagen, inte bara de första minutrarna, eller en produkt som trollar bort röda kinder, som jag har, som inte får ens kinder att bli totalt gula.

3. Vilket produkt som du äger är den mest onödiga?

Mängden av läppglans är nog ganska onödig, då jag i princip aldrig bär det. Det är bara det att jag har blivit lite mer en läppglans-tjej bara under de senaste veckorna. Hmm.. jag tror jag inte har så mycket onödigt, egentligen. Kanske alla sorters body butters, men inte någon speciell sak, tror jag inte. Mer mängden av vissa saker.

4. Vem är din stilikon och varför?

Jag har nog ingen sådär jättekänd stilicon, tycker många ser ganska likadana ut. Men en YouTubare, BeautyCrush, har jag följt ganska länge och jag har lagt upp lite av hennes videos här på bloggen och jag måste säga att om jag fick byta garderob med någon i världen, skulle jag välja hennes. Direkt. Helt underbar stil!
En annan svensk stilikon är Angelica Blick, som är en lite kändare modeblogg. Hennes garderob skulle jag heller inte säga nej till.

5. När du känner dig riktigt sliten, vilket är hudvårdsprodukten som får dig på banan igen?

Dermalogica Skin Prep Scrub, jag skrubbar bort mina bekymmer.

6. Vilken produkt/färg skulle du aldrig bära ute bland folk?

Hm.. också en svår fråga, men antagligen gult nagellack, kanske. Men det är också en sådan grej som har ändrats det senaste, då jag faktiskt är lite sugen på't. Fast jag gillar verkligen inte gult. Haha!

7. Vilken parfym/sminkprodukt/hudvårdsprodukt/kroppsprodukt får dig att känna dig odödlig?

Diesel - Loverdose. Självförtroendet en parfym kan ge, är otroligt.

8. Vad är din största sminksynd?

Tvätta borstar. Seriöst, detta måste jag bli bättre på.

9. Har du någonsin blivit bemött på ett dåligt vis för att du bloggar om skönhet?

En riktigt bra fråga, men jag tror inte jag har blivit det, faktiskt. Alla tycker det är roligt, även de av mina vänner som inte är intresserade av smink är positiva till det. Har bara fått kommentarer om att det är roligt att jag har hittat något jag tycker är roligt osv.

10. Vem är ditt största stöd i livet?

Familj och vänner. Enkelt svar, enkel fråga.

11. Katthår i alla dina maskaror eller en spit-crust på mina tre favorit skuggor? (vet inte riktigt hur man översätter det, men ni förstår eller?)

Spit-crust på mina skuggor, definitivt. Hatar hår, i alla former. Jag tror inte jag skulle vara så förtjust att ha dem i mina maskaror.
Mina frågor är;
 • Vad är din go-to nagelprodukt?
 • Vad ger dig mest självförtroende?
 • Varför bloggar just du?
 • Om du försover dig, vad är det första och enda du slänger på dig, i sminkväg?
 • Du verkligen unnar dig något, vad är det första du tänkter på?
 • Favoritmärke? (tolka den som du vill)
 • Vilken är den dyraste skönhetsprodukten du äger?
 • Vilken är den billigaste?
 • Du ska äta middag med dina kompisar, är det viktigt med smink då?
 • Någon helig hudvårdsrutin du inte kunde leva utan?
 • Pest eller kolera, samma färg på naglarna för alltid eller samma frisyr resten av livet?
Jag taggar;

They should put that on the box!

En helt underbar produkt, Estelle & Thild Lip Balm! Jag är inte riktigt en läppglans-tjej, men detta är väldigt härligt på läpparna. Det känns riktigt återfuktande och det är inte kletigt alls. Kletiga läppglans håller sig på plats längre, men det är ofta lite bökiga tycker jag. Håret fastna och det känns inte behagliga alls på. Jag lägger hellre lite tid på att smeta på lite då och då, än att ha ett som håller längre men som är en pain in the ass.
Färgen är ganske transparant, men ändå en hint av korall/rött finns där. Perfekt mycket glans, inte så att det ser helt galet ut, utan mer en härlig, fräsch glans. Bra att produkten innehåller ekologiska ingredienser! Toppen produkt som får många tummar upp av mig!
Estelle & Thild Lip Balm - Raspberry Beige (Kicks, 139 kr/15 ml)

Just a little bit


RSS 2.0