Kids, your Aunt Robin never became a pole vaulter


Let's see, suits, laser tag, I say "wait for it" a lot, that's pretty much it

Mina Skönhetsfavoriter 2011


Hudvård
Rengöring: Vichy Aqualia Thermal Purete Thermal 3-i-1
Ansiktsvatten: -
Peeling: Dermalogica Prep Skin Scrub
Ansiktsmask: Formula 10.0.6 Deep Down Detox Mud Mask
Remover för ögonmakeup: Lumene Waterproof Makeup Remover
DagkrämVichy Aqualia Thermal Light
Nattkräm: -
Ögonkräm: -
Solskydd: Cliniderm Light & Matyfing Sun Face Gel Cream spf 25 (lagom långt namn)
Body butter: The Body Shop Duo Floral Acai
Bodylotion: Ldb Lotion Aloe Vera
Skrubb: Sephora Collection Body Scrub Ginger Lime

Hårvård
Schampo: TRESemmé anti-breakage Schampoo
Balsam: TRESemmé anti-breakage Conditioner
Inpackning: -
Leave-in treatment: -

Makeup
Primer, ansikte: L'oréal Studio Secrets Smoothing Resurfacing Primer
Primer, ögon: Urban Decay Eyeshadow Primer Potion
Foundation flytande: Lumene Natural Code Matt Makeup
Foundation mineral: -
Concealer: Laura Key Concealer
Löst puder: -
Fast puder: L'oréal True Match Powder
Rouge:  Make Up Store Blush i Fresh Rose
Highlighter: Urban Decay - Virgin
Bronzer: -
Mascara: Lancôme Hypnôse Doll Eyes Mascara
Eyeliner: IsaDora Fine Liner Eye Stylo
Glittereyeliner: -
Kajalpenna: IsaDora Perfect Contour Kajal - Soft Black
Ögonbrynspenna: -
Ögonbrynsgel: -
Ögonskugga, fast: Det måste vara några från min Naked Palette, Hustle, Virgin och Darkhorse är några favoriter. Sedan är jag sjukt förtjust i mina MAC-skuggor, speciellt Shadowy Lady och Seedy Pearl!
Ögonskugga, lös: -
Ögonskugga, kräm: NYX Jumbo Eye Pencil i Black Bean
Läppenna: Claudia Lip Pencil i Rosewood
Läppstift: Hmm.. Ruby Woo eller Rebel, båda från MAC. Det är svårt att välja ett läppstift. Jag gillar IsaDoras Perfect Moisture Lipsticks också, formulan är galet bra!
Läppglans: H&M's. Azalea Glow och Bite Me Blondie är två supersnygga färger!
Vårdande: -

Doft
Doft dag: Använder inte parfym dagligen, men om jag skulle spraya på något skulle det vara Loverdose från Diesel.
Doft kväll: Här använder jag också Loverdose från Diesel. Det är nog mer en kvällsdoft!

Naglar
Överlack: Brukade använda vilket klart lack som helst, men nu blir det Seche Vite för hela slanten.
Lack: China Glaze - Liquid Leather. Svart lack, kan vara något av det snyggaste.


It's not your job to cheer me up

Provade en till julklapp igårkväll, Seche Vite Top Coat. Alla snabbtorkande topplacks kung!
I övrigt har jag använt Essie - A List och Kicks Nailpolish - Studio 54. Mina julnaglar fick bli Essie-lacket men när jag fick Seche Vite kliade det i fingrarna och jag slängde på en liten guldkant.

You are like Santa Claus on Prozac, at Disneyland, getting laid

Har ni haft en bra jul? Eller om ni inte firar jul, har ni haft en bra lördag? Min jul har varit underbar, massa mat och mys. Hoppas ni har fått fina julklappar, visar kanske upp några av mina under de kommande dagarna.
Här får ni en liten kik på en palette från L.A. Colors, i utförandet "Chic". Jag fick den i julklapp av en kompis och visst är den snygg? Kvaliten verkar helt okej, jag har endast använt den en gång så jag får testa mig fram lite och se om alla skuggor är lika bra. Mycket lila grejer, men det är så det ska vara!
Suddig bild, men den får duga. Det här är några av mina favoriter..

You messed up, you're stupid.

Lite försenade swatches på mina MAC-skuggor. Skuggorna fick jag när jag fyllde år av en kompis och jag har inte visat upp några swatches förrän nu. Mycket har kommit i mellan men nu när det var rätt bra ljus ut passade jag på att ta lite kort. Fina, va?
Ruskigt bra kvalitet på dem, de två mörkare skuggorna har inte försvunnit från min underarm än. Det ser lite ut som någon har tagit tag i min arm lite för hårt, det ser ut som blåmärken efter två fingrar. Detta får jag fixa..
Shadowy Lady, Fig 1., Parfait Amour och Seedy Pearl

Life kicks in right now

Jullov! Hur skönt som helst att inte ha fler deadlines och bara massa härliga dagar framför mig. Hur ska ni spendera era lediga dagar? Jag ska bara chilla och umgås med familj och vänner, sådant man inte riktigt hinner under terminen. Särskilt inte nu i slutet.
Men kolla vilken läckerbit jag fick i ett julklappsbyte med en kompis! Det är lite konstigt, hur kan mina vänner pricka så rätt? Är det så uppenbart vad jag gillar i sminkväg? Denna bara skriker "Sara" i alla fall. Intensiteten i stiftet är otroligt lätt att reglera, vilket är ett stort plus. Det betyder att jag kan ha det till vardags och till lite festliga tilfällen, typ nyår! Jag fick en liten palett också, men den kan vi kika närmare på en annan dag.
Vilken goding, va! (Refererar både till läppstiftet och min underbare vän!)
NYX Round Lipstick - Eggplant

When I let a day go by without talking to you, that day's just no good

Jag tror inte att jag har skrivit så mycket om The Body Shop Earth Lovers Shower Gels förut? Jag har skrivit att jag har köpt en när jag var i Holland, men inte mer än så. Jag blir bara mer och mer förtjust i dem och de förtjänar faktiskt ett eget inlägg här i bloggen.
Jag doftade på dem först i sommras och det jag tänkte på först var hur kreativa sammansättningarna av dofterna var. Vattenmelon och eucalyptus, fikon och rosmarin. Jag fastnade för de som luktade päron och citrongräs, och aprikos och basilika. Jag är svag för allt som luktar citrus, den som doftar aprikos och basilika luktar saft. Mums!
Själva tvålen är kanske något som hamnar i glömska, då man fokuserar på själva doften. Den är faktiskt riktigt bra, den löddrar lagom och om man använder en "tvätt-boll" till blir löddret sådär riktigt härligt tjockt. Man blir inte torr men det är inget som är otroligt återfuktande. Jag använde den under sommaren och då var den precis lagom när det gäller återfuktning. Den innehåller heller inget konstigt och man får bra samvete när man använder den. Många plus när det gäller det!
Ca. pris är 95 kr i svenska butiker. Jag köpte en av de i Holland och då kostade en flaska 6 € (ca. 54 kr)

From now on I have no first name - So its just Bing? - Okay, I have no name

Det var längesedan jag bytte nagellack och det beror på att jag skar mig i fingret och vågade inte ta bort nagellacket jag hade på. Nagellacksremover i sår är inte kul. Men nu är jag på banan igen och jag försökte mig på någon julig historia.
Jag hade svårt att komma på något som skulle matcha Kicks Nailpolish i Studio 54, då jag inte trodde det skulle se bra up bara för sig mot min hudton. Min kompis Caroline kom med idéen att göra en diagonaldesign med svart och Studio 54. Jag använde här China Glaze - Liquid Leather. Jag försöker öva upp mig i att göra så bra diagonaldesigns, det är ju så galet snyggt, så jag tog detta tillfälle och det blev inte så pjåkigt (om man bara tittat på vänsterhanden i alla fall..)

You can take off the ducky tie, for three slaps

Det blir inte mycket mode och kläder i bloggen och jag har haft en liten pause i bloggandet, så ett mode inlägg får kicka igång det igen. Det mysigaste man kan ha på sig just nu är stickade tröjor. Varmt, mysigt och hur snyggt som helst!
Här kommer en video packad med inspiration, älskar verkligen denna tjejens stil och videos! Dagens tips, dagens tips, laalalalaala dagens tips!

I actually had a topic in mind

Medan jag kollade runt bland alla bloggar jag följer, klickade jag mig in på My Beauty Secrets som jag har följt ett bra tag. Hennes inlägg brukar vara riktigt inspirerande och hon väckte ett riktigt ha-begär (som hon ofta gör) hos mig.
Silvriga och guldiga naglar. Och då pratar jag inte glittriga eller skimmriga, utan helt metallic. Kolla bara på bilden nedan, kolla på de silvriga. Helt galet snyggt! Har någon något tips på sådana nagellack, skriv gärna en liten kommentar till mig! Och kolla in hennes blogg.
(Bilden är lånad från My Beauty Secrets)

Why would he want his blue blazer black?

Medan jag var ute och köpte julklappar härom dagen, passade jag på att köpa två julklappar till mig själv. Fick bli en ny tub av favoritfoundationen från Lumene, Lumene Natural Code Matt Make Up (95 kr). Denna suverän, perfekt för vardagen då den inte har den högsta täckningen. Den jämnar bara till hudtonen lite.
Sedan fick det bli en ny mascara också. Har använt Lancômes Hypnos Doll Eyes ett tag, men den börjar bli lite gråaktig och smulig. Slog inte på något stort utan testade MaxFactors 2000 Calorie Dramatic Look Mascara (130 kr, extrapris på Lindex för 79 kr). Jag har inte hunnit använda den särskilt mycket, så jag kan inte säga så mycket om den.

There's an ass-box

Såhär såg jag ut igår, fast utan eyelinern! Och såhär ser jag ut varje dag, typ. Därför blir det inte många sminkningar som läggs upp nu, plus att det är mörkt när jag åker till skolan och mörkt när jag kommer tillbaka. Men det ökar bara på julkänslan, right?
Har samma produkter på mig som i förra inlägget.

You can't fire me. I'm union, bitch

Provade min nya IsaDora Fine Liner Stylo och passade på att ta lite kort när vädret var ganska klart. Pennan är verkligen guld värd.
Och yes, jag har skaffat linser nu och därför blev det ett litet glapp mellan ögonfransarna och eyelinern, fick skippa att kleta på lite kajal där som jag annars brukar göra. Får se hur lång tid det tar innan jag vågar göra det igen..
(Ojämt? Haha, så går det när man gör det i sin hast!)
Produkter
Ansiktet:
Laura Key Concealer
Lumene Natural Code Matt Makeup
L'oréal True Match powder
The Body Shop Cheek Colour - Nr 05
Ögonen:
Urban Decay Primer Potion
Urban Decay Naked Palette - Virgin och Hustle
IsaDora Fine Liner Stylo
Lancôme Hypnôse Doll Eyes Mascara
Läppar:
Ingenting (men de behöver sig nog en omgång med läppbalsam, torra much?)

There's an old saying: sometimes monkeys die

Jag har lackat naglarna med ett av alla Kicks-lack. Jag har målat på två lager, men det var ett par dagar sedan såå det har blivit lite stött i kanterna, men det får vi leva med. Army Jacket är fint och jättelätt att måla med. Kickslacken har varit lite spretiga när det gäller formulan, men detta är ett av de bättre. Det kommer nog bli att jag skriver ett separat inlägg om just Kicks nagellack någon dag.
Detta kostar 39 kr på Kicks.

I mean, news flash: they make conditioners that don't leave a buildup

Jag fick en liten förfrågan:
Visst kan jag det!
Make Up Stor t-zone är en färglös gel som man applicerar där det händer att man blir lite blank under dagen. Denna prodekten ska alltså motverka det. Det är oftast i den så kallade "t-zonen" man blir lite blank, vilket är pannan, näsan och hakan och det skapar ett "T".
När jag väl använder den, brukar jag applicera den när jag precis återfuktat ansiktet med en fuktkräm. Jag använder den sedan på näsan och hakan, ibland lite i pannan. Jag låter den sitta ett tag, jag brukar blåsa håret sålänge, multitask är min melodi på morgonen. Jag låter den sitta på ett tag innan för när jag inte gör det hjälper produkten ingenting. Detta gjorde att jag slutade använda den ett bra tag, då jag inte såg någon skillnad.
I sommras när jag var lite less på min kombinationshy, gav jag den en till chans. Jag lät den sitta på lite längre av misstag och det funkade bättre än vad jag kom ihåg. Nu när min hy är något torrare fungerar den bättre, men det beror kanske på att jag inte har samma problem med fet hy just nu. Denna produkt är bra, men den kostar runt 155 kr för 10 ml och man måste jobba lite för att hitta den bästa applicationen för sig.
Plus att den är silikonbaserad, det är därför den fungerar på det sättet den gör. Den lägger en silikonhinna över huden vilket gör att det blanka inte kan komma igenom. Detta är alltså en lindrar men den botar inget, precis som med silikoner i hårprodukter. De lägger sig som en hinna och låtsas som allt är bra men innanför hinnan är håret lika skadat som innan.
Jag anser inte att den är värd sina pengar, men jag har heller inget billigare alternativ att visa eller rekommendera. Den som har pengarna och är villig att testa den, kör på. Jag vet bara inte om den hjälper tillräckligt mycket för mig. Och jag kan inte riktigt släppa silikongrejen.

And kids, they really cheered!

Lite nytt i sminkväg var det längesedan jag köpte och häromdagen slog jag till och köpte mig en ny flytande eyeliner. IsaDora Fine Liner Eye Stylo. Den är i pennform och liknar mer en tuschpenna, vilket gör den väldigt lätthanterlig. Jag hade egentligen tänkt köpa en annan sort, antingen Maybelline Master Precise Liner eller IsaDora Flex Tip Eyeliner, vilket jag inte gjorde då de från Maybelline var alla öppnade och den från IsaDora var slut. Jag kollade runt och testade mig fram tillatt Fine Liner Stylo var till och med bättre än de andra.
Denna har en kort och ganska hård tipp vilket för att den inte är så flexibel, det har både för- och nackdelar. Det är lättare att hålla kontroll medan man målar, men man får jobba lite för att få en smalare linje. Jag anser att fördelen med att ha en kortare tipp väger mer.
Den ger riktigt bra svärta och man behöver inte gå över linjen många gånger, vilket jag tycker man behöver med Maybelline Line Definer Liquid Eyeliner, som jag också har testat innan. Den kan vara lite grådaskig i färgen. Denna är alltså riktigt bra hittills och den kommer ni få se in action snart!

You have super mario kart? - Hell yeah

Herregud!

And for a shrink, he's not too shrinky, you know?

Pimpade naglar! IsaDoras Black Tag, kan fortsvarande inte bestämma om crackle-lack är snygga eller fula. Låt oss kalla det fulsnyggt.



RSS 2.0