If I find a penny in there, I'm taking you down

Jag känner julkänsla redan, det är helt galet! Förra året var det tvärtom, jag kände ingen julkänsla alls. Har ni julshoppat något? Visst, det är lite tidigt kanske, men jag har faktiskt köpt ett par stycken julklappar. Det är så roligt att köpa julklappar tycker jag, speciellt när man kommer på jättebra idéer. Mindre roligt när man inte göra det och måste panik-köpa något halvbra.
The Body Shop har släppt tre säsongsdofter, Spiced Vanilla, Cranberry Joy och Candied Ginger. Jag luktade lite på dessa när jag var i Göteborg för ett tag sedan och jag blev otroligt intresserad av Cranberry Joy-doften. Den luktar sådär speciellt som jag gillar och den luktar heller inte för sött och sliskigt, utan den hade en syrlig, diskret doft. En supersoft enligt mig, men jag fick kontrollera mig och köpte inget.
När jag fyllde år, som ni märkt, har jag fått väldigt fina saker av mina kompisar och familj. Jag fick också ett presentkit från TBS innehållande en mini-body butter, mini-shower gel och en "tvättboll". Med vilket doft? Cranberry Joy, såklart! Det jag inte fattar är hur hon kunde välja ut just den doften, den jag tittar på och velat ha ett tag.
Jag blev, och är, såklart jätteglad och provade produkterna med en gång. TBS har verkligen kvalitetsvaror, älskar både kroppssmöret och duschgelen. Om man använder gelen tillsammans med "tvättbollen", som jag verkligen inte vet vad den heter men tvättbollen får duga, bildas ett tjockt och härligt skum som jag verkligen gillar. Body Buttret är, som vanligt när det gäller The Body Shops body butters, otroligt bra. Inte för kletigt och inte för tunnt.
Jag är verkligen redo för december!

The most frightening thing about that is the missing comma


He got everything right. Even that thing with the nunchucks

Nytt nagellack! Mavala - Vertigo Red från höst/vinterkollektionen Paradox. Jag fick detta av en kompis när jag fyllde år och se vad snyggt! Det bästa jullacket någonsin, men bilderna ger inte lacket rättvisa. Jag har två lager på bilderna utan topplack, ett lager räcker egentligen men ett topplack skulle inte skadat.

Therapist-ed! Shrinked? Shrunk? We’ll figure it out

Hoppas alla har en bra första advent! Oj, vad tomt det var här då, men min förkyldning håller på att försvinna och jag får mer och mer lust att blogga, vilket är toppen. Jag ska verkligen bättra mig.
Jag har haft glittriga naglar ett tag nu och glitternagellack är nog det finaste men jobbigaste att ha på naglarna. Det är så svårt att få bort så inte är klokt. Jag har hört om en metod som ska göra det lättar, man använder aluminiumfolie! Man tar några bomullstussar, dränker dem med nagellacksremover och sätter dem på fingrarna. Sedan sätter man aluminiumfolie runt fingrarna och låter de sitta så ett tag.
Jag har varit nyfiken på denna metod ganska länge och nu var ett bra tillfälle. Ska jag vara ärlig så fattar jag inte grejen riktigt. Just det att nagellacksbortagningen får sitta och lösa upp nagellacket förstår jag och det är väl bara det som gör denna metoden bra. En som har torra händer, som jag, ska nog inte köra på metoden, då fingertopparna också får sig ett bad av uttorkande remover. Det kommer ta ett tag för mina att återhämta sig, och det kommer ganska olägligt då kylan redan torkat ut min hud totalt.
När jag tagit av folien och dragit av bomullstussarna, medan jag trycker lite lätt samtidigt, finns det ändå rester av glittret. Nagellacket jag hade under var helt borta men lite glitter var kvar och jag fick sitta och gnugga lite ändå. Jag kanske bara inte lät det verka tillräckligt länge, vad vet jag. Det underlättade nog men de andra förberedelserna tog lång tid och jag vet inte om det skulle gå långsammare att bara skippa allt och bara ta bort det som vanligt.
Inte en big fan av detta alltså. Nu måste jag gå och kurera mina stackars fingertoppar.

You believe everything the zoo tells you?


Death is all around us

Har lyckat dra på mig den traditionella förkyldningen som alla verkar ha just nu och därför är det lite glest mellan inläggen. Hoppas att jag får lite mer energi snart!
Här är en sminkning jag gjorde för längesedan, bestämde mig för att strunta i att lägga upp den då färgerna inte kommer fram alls. Ser ni att jag har använt lila färger i denna? Inte jag heller, men idag hade jag en helt annan inställning, den får duga helt enkelt.
Jag har använt IsaDora Eye Shadow Quartet - Crystal Mauve (37).

I want American Scotch, from Scotland

Body Butter! Typ det bästa som finns. Jag fick denna av en kompis när jag fyllde år och den är ljuvlig! Denna är i doften Lemon Flower och kommer från märket Kings&Queens. Jag har en speciell plats i mitt hjärta för citrusdoftande prylar och det är så roligt när folk runt om en tänker på sådant, presenten blir så personlig och härlig då. Denna doftar citron men också lite blommigt, vilket ger den en mer speciell doft.
Jag har provat den i ca. två veckor och jag har ett par body butters men det blir alltid att jag sträcker mig efter denna. Den har riktigt kraftiga återfuktningsegenskaper och den måste på grund av det jobbas in i huden och den sjunker inte in på bara någon sekund och det kan man tycka olika om. Antingen tycker man det är jobbig och har inte tålamådet till att sitta och vänta på att den ska sjunka in ordentligt, medan vissa tycker att det bara är då man blir tillräckligt återfuktad.
Jag är väl något mellanting, jag gillar varken att bli torr med en gång eller att vara kletig hela dagen, men jag föredrar att den är lite kraftigare nu till vintern. Denna är ett mellanting, vilket gör den perfekt till mig, den tar en stund på sig att gå in i huden men den får ingen äcklig yta heller.
Kings&Queens är mest kända för sina dofter och sina roliga namn. Deras produkter är nämligen döpta efter kungar och drottningar. Denna heter till exempel, Sultan of Granada och et står en litet text på baksidan som berättar lite varför den heter som den gör. På denna står det att staden Granada var känd för sina magnifika trädgårdar, därför har den fått det namnet. Det tycker jag är en fin idé och jag blir lite nyfiken på vad som står på de andra.
Om man är mycket för roliga dofter passar dessa perfekt. Är man lite känslig kanske man ska passa och prova någonting parfymfritt istället. Men denna har verkligen gett mig mersmak och jag är bara otroligt sugen på den med mangodoft!

Maybe there's a penny stuck in there

Fick ett galet snyggt nagellack av en kompis igår, kolla bara på det! Är det inte hur fint som helst? Idag ska jag på bio och jag glittrar nästan lika mycket som Edward..
IsaDora - Ashes to Ashes
H&M - Confetti Kisses

They said fine and to thank you and I'm sorry... They didn't say that last part, I did

Egentligen skulle jag kanske lagt upp sminket först, då jag matchade naglarna med det. Så kan det gå, haha nä men det var faktiskt inget jag tänkte på, förrän nu. Jag har använt mina MAC-skuggor många gånger men de har aldrig fastat på bild. Antigen är det så mulet att bilderna blir kassa eller så hinner jag inte, det är alltid något som kommer ivägen.
Denna gång var vädret rätt dåligt men jag bestämde mig för att lägga upp lite bilder ändå, även fast de kanske inte är i världsklass. Jag älskar verkligen dessa skuggor, men på bilderna blir det lite platt och tråkigt vilket det inte är i verkligheten. Kan bero på min kamera kanske.
Produkter
Urban Decay Primer Potion
Urban Decay Eyeshadow - Virgin
MAC - Seedy Pearl, Fig 1. och Shadowy Lady
IsaDora Perfect Contour Kajal - Soft Black
Lancôme Hypnôse Doll Eyes Mascara

It was like a diamondsuit for my soul

Idag ska jag bowla och jag lackar naglarna med favoriten Ashes to Ashes från IsaDora!

It's been no picnic for me either. You don't even do the voices


You're nothing but a large pair of scrubs to me

Två saker jag har varit sugen på ett tag är Maybellines nya eyeliners. Båda är i pennform, bara att en är i flytande formula. Jag har inte kollat in och klämt på dem förrän idag och jag är fortsvarande lite suger på dem. Jag har inte köpt smink på år och dagar, har varit otroligt petig och sparat mina slantar. Borde det bli ett köp snart eller?
De heter Master Precise Liner, som är den flytande, och Master Drama Liner. Den sistnämnda är den jag varit sugen på längst tid, det är en riktigt krämig men pigmenterad ögonpenna. Den är vattenfast och sägs hålla i 16 timmar. Det är många gånger man inte alltid ska tro för mycket på siffrorna när det gäller sminkprodukter.
Jag har kikat på Urban Decay 24/7 Glide-on Eye Pencils och NYX Slide On Pencils länge och de verkar ha en liknande konsistent. Just den formulan är jag riktigt nyfiken på. Maybellines penna verkar liknande, konceptet i alla fall, kvalitetsmässigt har jag ingen aning.
Master Precise Liner är jag också sugen på, men den blev jag nyfiken på efter att ha sett och testat den lite i affären. Den har en riktigt smal spets och bra svärta. Jag har sedan innan varit sugen på IsaDoras Flex Tip Eyeliner och med den har jag också hittat likheter.
Master Drama Liner hittar man på t.ex Kicks för ca. 89 kr
Master Precise Liner hittar man också på t.ex Kicks för ca. 99kr
Men ett tips är att kika in den på Lindex, såg att de hade ett erbjudande på båda pennorna!

Unless you hook up with a bunch of pigeons

Mina första MAC-skuggor fick jag av en kompis på min födelsedag. Har man bra vänner eller? Hon hade valt ut fyra skuggor och satt in dem i en Pro Colour x 4 Compact, och vilka färger sen! Supersnygga och perfekta för mig! Kvaliten på dessa är helt galen, pigmenteringen kunde inte varit bättre och jag har redan använt mig av skuggorna många gånger.
Swatches kommer senare när ljuset bestämmer sig för att jobba med mig, inte emot mig.
Skuggorna heter: Seedy Pearl, Parfait Amour, Fig. 1 och Shadowy Lady

It's the uppest a person can suit

Mavala är ett märke jag alltid varit ett fan av, jag äger inte många lack men det jag har är riktigt bra. Jag har precis sett Mavalas höst/vinter kollektion, Paradox, och lacken är galet snygga. Jag menar, kolla bara på dem!
Det har blivit mycket naglar i bloggen det senaste, men jag har lite problem med att ta kort och jag har haft lite fullt upp. Förhoppningsvis kommer variationen på inlägg öka snart.

You're blowing me off for a monkey?


Welcome to the tribe, hoser


And we're done with the yoghurt

Jag plockad fram min äldsta Inglot-palett idag för jag har varit lite sugen på att använda den ett bra tag nu. Äntligen tog jag mig i kragen och improviserade ihop något, resultatet blev en blå/lila sminkning, jag borde verkligen använda denna palett oftare, älskar kvaliten på skuggorna (och färgerna såklart)
Jag har inte provat den blå/lila skuggan särskilt många gånger och jag har varit sugen på den framförallt, så jag utgick ifrån den. Suddade in lite svart i yttre ögonvrån för att skapa lite djup och kontrast, klart!
Produkter
Urban Decay Primer Potion
Inglot Freedom System - Cream, blå/lila och svartglittrig
IsaDora Perfect Contour Kajal - Soft Black
Lancôme Hypnôse Doll Eyes Mascara

Nobody cool is on facebook anymore

Ni har väl inte glömt att man kan följa bloggen via Bloglovin? Bloglovin är bra grejer, klicka HÄR annars, bara ett litet tips!

Honk away my friend, honk away


So what? People are like gonna come in and think: "Uh-oh, I'm outside again"?

Ett till av Kicks nagellack, denna gången lackade jag med Metro Grey. Grått nagellack, finns inte så mycket mer att säga. Inget spännande eller galet vackert, bara ett vanligt grått lack. Visst kan det vara fint och det kan vara riktigt användbart, bara inget jag blir i eld och lågor över.

RSS 2.0